Startsida | Kalender | Tidskrift | Böcker| Länkar

 

 

 

Planerade möten under 2018

Onsdagen den 14 mars var det årsmöte. Efter årsmötesförhandlingarna berättade Peter S. om tidiga armbandsur. Tidskrift nr 10 delades ut till de närvarande.

Onsdagen den 9 maj var det vårmöte. Peter B. gästade stockholmsföreningen och höll ett mycket intressant föredrag om Viktor Kullberg och hans kronometrar.

Vårutflykten På årsmötet bestämde vi att försöka ordna en resa till Helsingfors i höst för att besöka urmakarskolan och museet. Tyvärr blev resan inte av på grund av för få deltagare.

Höstmötet hölls den 12 september Vi hälsade en ny medlem välkommen. Deltagarna hade tagit med sig något med uranknytning och berättde om det. Vi fick bland annat se flera intressanta solur, tre flygplansur med bilder av verken, ett märkligt gummiupphängt precisionsur som troligen använts för att styra flygfyrar och en demonstration av Microset, ett mycket användbart testinstrument.

Lördagen den 10 november Extrainsatt höstutflykt. Tolv medlemmar besökte Arlanda Flygsamlingar och fick en mycket intressant visning av flygplan och historiska flygsimulatorer.

Onsdagen den 21 november hade vi årets andra höstmöte. Peter och Anders visade bilder från besök på urmuseer i Frankrike, Schweiz och Tyskland.

*  *  *

Är du intresserad av klockor och skulle vilja bli medlem eller undrar du något? Kontakta oss gärna genom

admin@degauvis.se